Workshops van Pirouette in 2016

Het spel der ongeschreven regels

In deze workshop krijg je spelenderwijs zicht op de cultuur en ongeschreven regels in jouw team. Tegelijkertijd maak je kennis met het door ons ontwikkelde 'spel der ongeschreven regels' en wat het jou en je team kan opleveren om het samen te spelen.

Léonie van Rijn en ik (Annemieke Figee) schreven samen het boek 'Groepsdruk'. Op basis van het boek hebben wij een spel ontwikkeld dat teams helpt om in gesprek te komen over die ongeschreven regels in het team, de gevolgen voor het gedrag en het effect op de resultaten.

Wanneer: 7 april of 15 september, Investering: 59 euro.

aanmelden

Elk team heeft haar eigen ongeschreven regels, die voor een groot deel bepalen welk gedrag in het team toegejuicht wordt of juist niet. Zo kan de ongeschreven regel ‘we doen er alles aan om het hier gezellig te houden’ ertoe leiden dat er onvoldoende openheid en eerlijkheid in een team is en conflicten nooit uitgesproken worden.
De ongeschreven regels zijn vaak veel sterker dan de expliciete afspraken in een team. Bovendien zorgen ze er vaak voor dat iedereen zich veilig en vergelijkbaar gedraagt, terwijl je juist gebruik wilt maken van de verschillen in een team.